Support

Zeg maar vaarwel tegen pop-ups tijdens video gesprekken

Heeft een pop-upmelding je ooit in verlegenheid gebracht tijdens een videogesprek? Microsoft heeft misschien eindelijk een functie om dat te voorkomen. Lees hier meer.

Stel je dit eens voor: Je voert een belangrijk videogesprek met een klant en presenteert vol vertrouwen je laatste projectupdates.

Plotseling verschijnt er een melding op je scherm van je partner die je (niet zo discreet) herinnert aan de schade die je kind vanochtend heeft aangericht tijdens zijn driftbui. Of erger nog, een bericht van je sportschool dat je herinnert aan je lange afwezigheid.

Pijnlijk, toch?

We kennen allemaal de strijd om professioneel te blijven tijdens videogesprekken en tegelijkertijd stiekem te vechten tegen de angst dat gênante pop-ups de show stelen. Maar Microsoft is ermee bezig. Naar verluidt werken ze aan een functie die hard nodig is en die ons allemaal kan behoeden voor deze cringeworthy momenten.

Stel je voor dat je specifieke apps helemaal kunt verbergen terwijl je een Teams-gesprek voert. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over opdringerige meldingen die je op je donder geven. Dit betekent dat je afscheid kunt nemen van ongemakkelijke onderbrekingen van messaging-apps of herinneringen die je liever privé houdt.

Hoe werkt het? Volgens berichten minimaliseert Microsofts nieuwe functie apps niet alleen op de taakbalk, zoals de huidige oplossing. In plaats daarvan worden ze volledig aan het zicht onttrokken, zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

En het beste deel? Het gaat niet alleen om het redden van je gezicht. Deze functie kan ook helpen om de prestaties van je apparaat te verbeteren. Door die apps op de achtergrond te houden, maak je waardevolle rekenkracht en bronnen vrij.

Als je ooit hebt geprobeerd om apps en browservensters te sluiten om een vloeiende videostream te garanderen, zou dit het einde van die strijd kunnen zijn. Met de nieuwe functie kun je je tijdens je gesprekken richten op wat echt belangrijk is, zonder je zorgen te maken over technische haperingen of gênante afleidingen.

Hoewel we enthousiast zijn over het potentieel van deze nieuwe functie, zullen we moeten afwachten of het werkelijkheid wordt. We houden de officiële Microsoft 365 roadmap goed in de gaten voor updates en houden je op de hoogte.

Als we in de tussentijd kunnen helpen om de videogesprekken in uw bedrijf soepeler te laten verlopen, neem dan contact met ons op.

Gerelateerde artikelen