Support

PING, WHOOSH of BEEP? Nu kun je beslissen met Teams

Word je gek van het geluid van de zoveelste Teams-melding? Een nieuwe update zal daar een einde aan maken… en het zal je ook helpen om prioriteiten te stellen voor je taken. We hebben alle details hier.

Als je ooit met pijn in je hart hebt moeten luisteren naar een melding van Microsoft Teams die je concentratie verstoort, dan ben je niet de enige.

Hier is nieuws dat je misschien als muziek in de oren zal klinken: Microsoft heeft net een update uitgerold die belooft om deze onderbrekingen veel beter beheersbaar te maken. Met de nieuwste update kun je je meldingsgeluiden op Teams aanpassen. Wij denken dat het daardoor makkelijker wordt om geconcentreerd te blijven en prioriteiten te stellen.

In plaats van de algemene “ping” die je uit je workflow haalt, kun je nu kiezen voor een rustgevende gong of zelfs een subtiele whoosh. Dit lijkt misschien een kleine verandering, maar het kan een grote impact hebben op hoe je je dag beheert. Als je door middel van geluid onderscheid kunt maken tussen dringende meldingen en minder kritieke berichten, kun je beter prioriteiten stellen en onnodige afleiding voorkomen.

Voor ondernemers zoals jij is deze update meer dan alleen een nieuwe functie – het is een hulpmiddel om de productiviteit en efficiëntie van je team te verbeteren. Door je team de mogelijkheid te geven om hun meldingsgeluiden aan te passen, maak je het makkelijk voor ze om hun werkomgeving aan te passen aan hun persoonlijke behoeften. Dringende berichten van belangrijke contactpersonen kunnen bijvoorbeeld een apart geluid krijgen dat meteen de aandacht trekt, terwijl routinemeldingen een zachtere, minder opdringerige toon kunnen hebben.

Dit soort prioritering is essentieel in een drukke werkomgeving waar het beheren van tijd en focus van vitaal belang is. Het kan helpen voorkomen dat belangrijke berichten verloren gaan in het lawaai van de dagelijkse communicatie en ervoor zorgen dat teamleden snel kunnen reageren op dringende zaken zonder constant gestoord te worden.

De zakelijke voordelen van deze update zijn duidelijk. Ten eerste helpt het bij het creëren van een meer gefocuste en efficiënte werkomgeving. Als werknemers niet voortdurend worden gestoord door algemene meldingsgeluiden, kunnen ze hun concentratie langer vasthouden, wat leidt tot een hogere productiviteit.

En door het dempen van meldingen tijdens vergaderingen of gerichte werksessies mogelijk te maken, zorgt de update ervoor dat belangrijke discussies en diepgaande werksessies ongestoord kunnen verlopen. Deze functie is vooral handig in de huidige hybride werkomgeving, waar afleiding vanuit meerdere kanalen kan komen.

Hoewel de aanpasbare meldingsgeluiden een opvallende functie zijn, biedt Microsoft Teams een groot aantal andere voordelen die het een hulpmiddel van onschatbare waarde maken voor bedrijven. Het integreert soepel met andere 365-applicaties en biedt een uniform platform voor al je zakelijke behoeften.

Of je nu samenwerkt aan documenten, vergaderingen plant of projecten beheert, Teams brengt alles samen op één plek. Teams heeft een robuuste set tools die teamwerk makkelijker en efficiënter maken.

Als je Teams nog niet gebruikt, waar was je dan? Probeer het eens en kijk hoe het je kan helpen om je workflows en communicatie te stroomlijnen.

We kunnen je helpen Microsoft Teams zo aan te passen dat het perfect is voor jouw bedrijf. Neem contact met ons op.

Gerelateerde artikelen