netwerk

Server en netwerkschijven

Server en netwerkschijven

Een netwerk is een communicatiesysteem tussen verschillende computers, die zowel draadloos als via kabels met elkaar kunnen verbonden worden.

Tegenwoordig wordt er vooral gekozen voor draadloze netwerken, wat wifi genoemd wordt.

Problemen met de wifi heeft al heel wat bedrijven flinke frustraties bezorgd. Een betere verbinding zorgt ervoor dat je efficiënter kan werken. Een sterk netwerk valt niet uit en kan het vele verkeer moeiteloos aan. Daarnaast kies je ook voor snelheid, zodat pagina’s snel laden en medewerkers efficiënt met elkaar kunnen communiceren. Een goed netwerk zorgt er dus voor dat de werkomstandigheden verbeteren!

We kunnen je wifi optimaliseren door een analyse te maken, netwerkpunten in kaart te brengen en een eventuele oplossing aanbieden. Wil je een nieuw netwerk aanleggen? Dan stellen we je graag voor aan onze partner.

netwerk-small

Snelheid en efficiëntie

Hoe sneller het netwerk werkt, hoe beter dit is voor het werktempo. Je medewerkers hoeven niet te wachten op verbindingen of tijd te verliezen met het oplossen van netwerkproblemen.  

Minder frustraties

Denk eens aan alle tijd die verspild wordt bij het verliezen van een verbinding. Documenten die door een netwerkfout verloren gaan, de kost van medewerkers die niet verder kunnen… op jaarbasis kan je zo heel wat euro’s en frustraties besparen!

Bestand tegen intensief gebruik

Wanneer verschillende medewerkers het internet vaak gebruiken, heb je nood aan een sterk netwerk. Daardoor blijft de verbinding bestand tegen zwaar verkeer of intensief gebruik door een groot aantal mensen.