Terug naar overzicht

Wil je meer weten over IT?

Lees alle handige tips via onze blog!

stay informed

Wat is Microsoft Defender voor particulieren & wat doet het

pexels-nothing-ahead-4567339.jpg

Als je hoort over Microsoft die beveiligingsapps toevoegt aan M365, gaat het vaak over de zakelijke versies. Maar de pandemie heeft de manier waarop we de werkplek zien veranderd. Het is nu een hybride wereld. Een die bestaat uit verschillende met elkaar verbonden "mini-kantoren" die zich in de huizen van de werknemers bevinden.

Ook de uitbestedingsmarkt heeft bijgedragen tot de verandering in bedrijfsnetwerken. Freelancers worden vaak gecontracteerd om dezelfde uren te werken als werknemers. Dit betekent minder overhead en belastingen te betalen. Ongeveer 68% van de grote bedrijven in consumentenproducten besteden een deel van hun personeelsbestand uit.

 

Waar we op uit komen is dat de behoefte aan thuisapparatuur en netwerkbeveiliging nog nooit zo groot is geweest. Bedrijfsgegevens zijn nu overgeleverd aan de apparaten van werknemers, die zich in huizen over de hele wereld bevinden.

55% van de werknemers gebruikt eigen apparatuur en software om thuis te werken.

Microsoft heeft het voortouw genomen bij deze enorme verschuiving in de werkomgeving. Zijn nieuwste release is weer een voorbeeld van hoe het zijn producten heeft gepositioneerd om in te spelen op nieuwe behoeften.

Het nieuwste beveiligingsaanbod van Microsoft is niet voor zakelijke plannen. Het is voor Persoonlijke en Gezinsgebruikers van Microsoft 365. Het bedrijf kondigde op 16 juni 2022 Microsoft Defender for Individuals aan. Dit is een gloednieuw digitaal beveiligingsmiddel voor thuis.

De grondbeginselen van Microsoft Defender voor particulieren

Microsoft Defender is een nieuwe app die Microsoft 365 abonnees kunnen downloaden. Iedereen met een Persoonlijk of Gezinsplan heeft er zonder extra kosten toegang toe.

Volgens Microsoft was er een belangrijke drijfveer voor het aanbieden van Microsoft Defender. Het was om het digitale leven van kleine bedrijven en gezinnen te beschermen. Kleine bedrijven zullen vaak consumenten Microsoft 365 plannen gebruiken. Dat komt omdat ze minder duur zijn dan de bedrijfsplannen.

Deze app brengt vele digitale beschermingen samen in één dashboard. Deze omvatten het volgende.

Online Veiligheid Zicht

De meeste gezinnen hebben verschillende apparaten op hun netwerk aangesloten. Dit omvat computers, tablets, en smartphones. Het kan moeilijk zijn om te weten welke kwetsbaar zijn voordat een gehackt apparaat de andere infecteert.

Microsoft Defender geeft je zicht op de beveiligingsstatus van je apparaten. Het doet dit op één enkele plaats. Je kunt dus zien of op die nieuwe telefoon van Sally antivirus is ingeschakeld. Je kunt ook gemakkelijk apparaten toevoegen of verwijderen.

Apparaatbeveiligingen

De app bevat extra bescherming tegen online bedreigingen. Deze zijn in de vorm van hulp van antivirus en anti-phishing bescherming.

Je kunt het gebruiken om voortdurend apparaten te scannen op bedreigingen, zowel nieuwe als bestaande. Je krijgt ook controle over het aanpassen van scans. Je kunt bijvoorbeeld bepaalde apps als veilig noteren en Microsoft Defender vertellen wat te scannen.

 

 

Waarschuwingen en aanbevelingen in real time

Hackers gebruiken automatisering en AI om hun aanvallen te ontketenen en ze te helpen verspreiden. Dit betekent dat het vaak een race tegen de klok is om te voorkomen dat een inbreuk erger wordt.

Om snel te reageren moet je weten dat er iets mis is. Microsoft Defender helpt je door je real-time waarschuwingen te geven. Deze komen ook met aanbevolen acties. Zo weet je niet alleen dat er iets mis is, maar ook wat je eraan kunt doen.

Wat moet je nog meer weten?

Hier zijn nog een paar andere belangrijke dingen die je moet weten over het gebruik van Microsoft Defender voor Particulieren.

Waar kun je het downloaden?

Je kunt Microsoft Defender for Individuals van Microsoft hier downloaden. Je moet een Microsoft 365 abonnement hebben op het Personal of Family plan.

Welke apparaten kunnen het gebruiken?

Je kunt Defender gebruiken om de volgende apparaten te beveiligen en te bewaken:

 • Windows: Windows 10 versie 19041.0 en hoger
 • Mac: Intel Macs vanaf Catalina 10.15 en hoger, en op Apple silicium gebaseerde apparaten vanaf 11.2.3 en hoger
 • iPhone: iOS 13.0 of hoger
 • Android: Android OS 6.0 of hoger

Hoeveel apparaten kun je toevoegen?

Met Microsoft Defender kun je de beveiliging van veel van je apparaten thuis of op je werk in de gaten houden. Het M365 plan dat je hebt dicteert hoeveel.

 • Als je een Microsoft 365 Personal plan hebt, kun je bescherming krijgen op tot wel 5 apparaten tegelijk.
 • Als je een Microsoft 365 Familieplan hebt, kun je bescherming krijgen op tot wel 30 apparaten tegelijk. (5 apparaten per persoon, 6 personen totaal)

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen de persoonlijke en gezinsplannen?

Beide plannen geven toegang tot de vele verschillende Office en andere Microsoft toepassingen. Het belangrijkste verschil is hoeveel mensen en apparaten de Microsoft 365 diensten kunnen gebruiken.

 • Microsoft 365 Personal: $69,99 US/jaar, 1 persoon, 5 apparaten
 • Microsoft 365 Familie: $99,99 US/jaar, 6 personen, 5 apparaten per persoon

Dus, als je zelfs 2 mensen wilt aanmelden, bespaar je heel wat met het Familieplan. Nog meer, als je in totaal zes mensen de dienst laat gebruiken

Wat is het verschil tussen Microsoft Security op Windows & Microsoft Defender?

De meeste Windows gebruikers zijn al bekend met de Microsoft Security app. Het wordt voorgeïnstalleerd op Windows geleverd. Microsoft Defender verschilt op verschillende manieren van deze app.

Microsoft Defender:

 • Is niet voorgeïnstalleerd op Windows. Je moet het downloaden.
 • Het is een cross-device toepassing die op veel verschillende toestellen gebruikt wordt
 • Het bevat functies voor online beveiliging
 • Het bevat waarschuwingen en beveiligingstips

Leer vandaag meer over Defender & Microsoft 365

Wil je meer uit je Microsoft 365 abonnement halen? Wij kunnen je helpen! Neem vandaag nog contact op om een technologie consultatie te plannen met onze M365 experts.

Artikel gebruikt met toestemming van The Technology Press.

Voel je je niet thuis in IT? Krijg volledige controle over de IT van je bedrijf! Gebruik onze checklist en laat alle frustraties achterwege.

DOWNLOAD JE CHECKLIST
Ook interessant voor je vrienden?Deel dit artikelLinkedinMail