Terug naar overzicht

Wil je meer weten over IT?

Lees alle handige tips via onze blog!

stay informed

Zo proberen cybercriminelen uw rekeningen te hacken terwijl u slaapt

pexels-ketut-subiyanto-4473864.jpg

Heeft u zich ooit gefrustreerd gevoeld door de stroom meldingen van uw multi-factor authenticatie (MFA) app?

Nou, cybercriminelen hebben dat ook. En ze profiteren van de "MFA-moeheid" om te proberen toegang te krijgen tot uw gevoelige bedrijfsgegevens.

MFA is essentieel om uw gegevens veilig te houden. Het voegt een extra beveiligingslaag toe aan uw apps en accounts door u te vragen uw identiteit op twee of meer manieren te verifiëren, zoals een wachtwoord en een code die naar uw telefoon wordt gestuurd.

De constante waarschuwingen kunnen echter overweldigend zijn.

Aanvallers weten dit en zullen werknemers - soms midden in de nacht - bombarderen met een constante stroom MFA-meldingen. Dat maakt de kans groter dat iemand een inlogpoging authenticeert uit frustratie, vermoeidheid of gewoon om de meldingen te laten stoppen.

Maar nu is er een nieuw wapen in de strijd tegen MFA-moeheid.

Microsoft Authenticator heeft nummerherkenning geïntroduceerd als een manier om ervoor te zorgen dat uw MFA-melding van de juiste inlogpoging is, waardoor wordt voorkomen dat cybercriminelen profiteren van meldingsmoeheid.

Hoe werkt nummerherkenning?

Wanneer u een MFA-melding ontvangt, toont de app een willekeurig gegenereerd nummer. U moet dit nummer vervolgens invoeren om de inlogpoging te verifiëren en te bewijzen dat u geen cybercrimineel bent die toegang probeert te krijgen tot uw bedrijfsgegevens.

Dat is nog niet alles. Microsoft Authenticator maakt ook biometrische verificatie mogelijk, wat betekent dat u uw gezicht, vingerafdruk of andere unieke fysieke kenmerken kunt gebruiken om uw identiteit te bewijzen en de dreiging van MFA-moeheidaanvallen te bestrijden.

Met deze beveiligingsmaatregelen kan uw bedrijf cybercriminelen voorblijven en uw gevoelige gegevens beter beschermen.

Als u Microsoft Authenticator al gebruikt, is nummerherkenning klaar voor gebruik. Zorg er gewoon voor dat uw app up-to-date is en u bent beschermd.

Als u een ander MFA-systeem gebruikt en wilt bekijken hoe u uw beveiliging beter of gemakkelijker kunt maken, kunnen wij u helpen. Neem contact met ons op.

Gepubliceerd met toestemming van Your Tech Updates.

Voel je je niet thuis in IT? Krijg volledige controle over de IT van je bedrijf! Gebruik onze checklist en laat alle frustraties achterwege.

DOWNLOAD JE CHECKLIST
Ook interessant voor je vrienden?Deel dit artikelLinkedinMail