Terug naar overzicht

Wil je meer weten over IT?

Lees alle handige tips via onze blog!

stay informed

Wat zijn de nuttigste functies van Windows 11?

Windows 11 is nu een paar maanden uit, en begon met de uitrol in oktober van 2021. Het is overwegend goed ontvangen en wordt gezien als stabiel, met maar heel weinig bugs opgemerkt.

Een van de redenen dat Windows 11 met open armen is ontvangen voor upgrades van zowel thuis- als bedrijfscomputers is dat het geen dramatisch ervaringsverschil is met Windows 10. Deze upgrade is er vooral op gericht gebruikers te helpen taken sneller uit te voeren en dingen gemakkelijker te vinden.

Als je hebt zitten twijfelen of je al dan niet naar Windows 11 wilt upgraden, nemen we hieronder een aantal van de handigste functies door die je er misschien toe aanzetten om liever vroeg dan laat te upgraden.

En als je je machine al hebt opgewaardeerd naar Windows 11 of een nieuwe PC hebt gekocht waarop het OS geïnstalleerd is, wil je deze functies bekijken om er zeker van te zijn dat je geen productiviteitsverhogende dingen hebt gemist.

SNAP LAYOUTS

https://www.microsoft.com/en-us/windows/windows-11?r=1

Een uitdaging die universeel lijkt te zijn bij meerdere gebruikers is de worsteling met het werken in meer dan één venster tegelijk op je PC scherm. Je bent soms tijd kwijt aan het precies goed vergroten of verkleinen van de vensters, moet dan een venster op volledige grootte openen om bij een scrollbalk te komen en bent weer terug bij af.

Veel gebruikers zullen app-switchen, wat betekent dat ze wisselen tussen een app venster dat volledig open is en een ander dat dat niet is. Ook dit is tijdrovend.

In een onderzoek naar de productiviteit van gebruikers bleek dat 56% van de app-gebruikers zei dat het wisselen tussen apps het moeilijk maakt om essentieel werk gedaan te krijgen en dat het hen minstens 30 minuten per dag kost.

Voer... snap lay-outs in in Windows 11.

Deze functie is ontworpen om dit probleem op te lossen door de gebruiker verschillende mogelijkheden te bieden voor vensteropstellingen die vensters op hun plaats klikken. De weergave is zo ontworpen dat je alle schuifbalken en menu-onderdelen in een bepaald app venster kunt bereiken.

Dit is een van de meest tijdbesparende functies van het nieuwe besturingssysteem en het is heel intuïtief en gemakkelijk te gebruiken.

SMS'JES & VIDEOGESPREKKEN VAN TEAMS OP DE DESKTOP

https://www.microsoft.com/en-us/windows/windows-11?r=1

Ben je een van die mensen die er een hekel aan heeft om teksten op een piepklein smartphonescherm uit te typen om ze vervolgens door een malafide autocorrectie te laten veranderen, dan zal de nieuwe Teams integratie in Windows 11 een welkome verandering zijn.

Teams is nu van nature geïntegreerd op de taakbalk, er is geen applicatie die je hoeft te installeren. De installatie duurt maar een paar minuten en houdt in dat je je naam en een mobiel telefoonnummer invoert.

Met het Microsoft Teams pictogram op het bureaublad kun je meteen contact maken met mensen via sms of video/audio chat. Je kunt zelfs een scherm delen tijdens je vergaderingen.

DE TO DO WIDGET

BEELDBROEK: https://www.microsoft.com/en-us/windows/windows-11?r=1

Een van de nieuwe functies in Windows 11 die nog niet helemaal af lijkt te zijn is het widgets paneel. Dit voer heeft op dit moment een paar basistoepassingen erin, en verwacht wordt dat er nog meer zullen komen, die het nog nuttiger zullen maken.

Je komt bij dit paneel via een pictogram op de taakbalk, en de widget feed kan worden aangepast met plaatselijk weer, verkeer, nieuws, en meer.

Een van de handige functies die je nu kunt gebruiken is de To Do widget. Je kunt er snel een takenlijst mee maken en die afvinken zonder dat je een ander programma hoeft te openen.

De widget kan in enkele seconden aan je paneel worden toegevoegd en kan een hele tijdsbesparing zijn door de gemakkelijke toegang direct vanaf je bureaublad.

GESTROOMLIJND START/ZOEK MENU

: https://www.microsoft.com/en-us/windows/windows-11?r=1

Als je nog steeds je bestandsverkenner gebruikt om naar documenten te zoeken, kun je veel tijd besparen door in plaats daarvan het menu Start/Zoeken te gebruiken. Klik op het Windows icoon op de taakbalk (dat nu naar het midden in plaats van helemaal links is verplaatst) en typ je zoekwoord bovenaan.

Dit is een hoofdzoekopdracht die documenten, instellingen, toepassingen en zelfs webpagina's te voorschijn brengt. Zoeken via het Start Menu gaat sneller dan proberen een bestand in de Verkenner te vinden.

De nieuw gestroomlijnde interface vermindert ook de rommel van het oude Windows Start Menu, zodat je gemakkelijker komt waar je heen wilt.

TAAKWEERGAVE

Taakweergave is de virtuele bureaubladfunctie die in Windows 10 was geïntroduceerd. Dit blijft een erg handige functie om de verschillende gebieden van je werk te scheiden en zo geconcentreerd te blijven.

Je kunt het taakweergave-icoon op de taakbalk gebruiken om een ander virtueel bureaublad te maken met verschillende geopende programma's en documenten. Je kunt bijvoorbeeld je e-mail open houden op het ene virtuele bureaublad en een ander gebruiken als je in een videogesprek zit en je scherm deelt.

KRIJG HULP BIJ EEN SOEPELE UPGRADE NAAR WINDOWS 11

Een upgrade van een heel bedrijf naar een nieuw OS kan veel tijd in beslag nemen. Bespaar tijd en sla eventuele downtime over door met een IT professional samen te werken om een soepele upgrade uit te rollen en gebruikers op de nieuwe functies te laten trainen.

Artikel gebruikt met toestemming van The Technology Press.

Voel je je niet thuis in IT? Krijg volledige controle over de IT van je bedrijf! Gebruik onze checklist en laat alle frustraties achterwege.

DOWNLOAD JE CHECKLIST
Ook interessant voor je vrienden?Deel dit artikelLinkedinMail