Terug naar overzicht

Wil je meer weten over IT?

Lees alle handige tips via onze blog!

stay informed

Het laatste doek voor Windows 10: wat u moet weten

pexels-max-deroin-51415.jpg

Microsoft heeft aangekondigd dat de huidige versie van Windows 10, uitgebracht in 2022, de laatste release zal zijn.

Als u momenteel Windows 10 gebruikt, vraagt u zich misschien af wat dit betekent voor uw dagelijkse werkzaamheden.

Het goede nieuws is dat uw computers niet plotseling zullen stoppen met werken. De huidige updates en beveiligingspatches voor Windows 10 zullen ook niet snel verdwijnen.

U kunt echter overwegen om eerder vroeger dan later te upgraden naar Windows 11. Microsoft heeft duidelijk gemaakt dat het vanaf nu al zijn aandacht zal besteden aan het nieuwe besturingssysteem, dus toekomstige ontwikkelingen en innovatie zullen gericht zijn op Windows 11.

Upgraden kan een ontmoedigende taak zijn, maar overstappen naar Windows 11 heeft zoveel voordelen:

Verbeterde prestaties

Windows 11 is ontworpen om de efficiëntie en prestaties op alle soorten apparaten te maximaliseren, waardoor het een no-brainer is voor bedrijven die op zoek zijn naar snellere en efficiëntere technologie.

Verbeterde gebruikerservaring

De interface is bijgewerkt met een moderner uiterlijk, waardoor het gemakkelijker is om te navigeren en aan te passen.

Verbeterde beveiliging

Windows 11 wordt geleverd met de meest geavanceerde beveiligingsfuncties van Microsoft, waardoor het voor cybercriminelen moeilijker wordt om uw systeem binnen te dringen.

Betere integratie met clouddiensten

Windows 11 geeft u toegang tot een reeks clouddiensten, waardoor het gemakkelijker wordt om samen te werken met andere teamleden en de productiviteit van uw bedrijf te verhogen.

Als u nog steeds aarzelt om te upgraden, houd er dan rekening mee dat Microsoft uiteindelijk zal stoppen met het uitbrengen van beveiligingsupdates voor Windows 10. We verwachten dat dit eind 2025 zal zijn. Dit betekent dat te lang bij Windows 10 blijven uw bedrijf in gevaar kan brengen voor beveiligingsrisico's.

Hoe eerder u upgradet, hoe beter u beschermd bent tegen deze bedreigingen en hoe groter de voordelen van Windows 11 zijn.

Zoals elk groot project moet de overstap naar Windows 11 goed worden gepland en uitgevoerd. Je hardware moet aan bepaalde eisen voldoen en je moet er natuurlijk voor zorgen dat de dagelijkse werkzaamheden niet in het gedrang komen.

Als u hulp wilt bij de overgang met zo min mogelijk verstoring, neem dan contact op.

Gepubliceerd met toestemming van Your Tech Updates.

Voel je je niet thuis in IT? Krijg volledige controle over de IT van je bedrijf! Gebruik onze checklist en laat alle frustraties achterwege.

DOWNLOAD JE CHECKLIST
Ook interessant voor je vrienden?Deel dit artikelLinkedinMail