Terug naar overzicht

Wil je meer weten over IT?

Lees alle handige tips via onze blog!

stay informed

Lopen uw bedrijfsgegevens gevaar? Neem geen risico's met oude technologie

pexels-andrey-matveev-5228081.jpg

Wanneer u oude computers of externe schijven vervangt, verwijdert u dan gegevens en doet u ze dan gewoon... weg?

Dan brengt u uw gevoelige gegevens mogelijk in gevaar.

Uit een nieuw onderzoek van een specialist in gegevensherstel blijkt dat miljoenen verwijderde bestanden kunnen worden hersteld van onjuist gewiste harde schijven die online worden verkocht.

Niet alleen kopers hebben toegang tot je oude bestanden. Cybercriminelen kopen vaak gebruikte harde schijven en proberen er gegevens van terug te halen. Dit kan van alles zijn, van vertrouwelijke bedrijfsinformatie tot klantgegevens.

Het is makkelijk om oude gegevens te vergeten als je enthousiast bent over glimmende nieuwe technologie. Het is echter belangrijk om na te denken over wat er op die oude schijf staat voordat je hem verkoopt of weggooit.

Zelfs als de schijf versleuteld is, is het nog steeds mogelijk om gegevens te herstellen. En als de schijf beschadigd is, is er een kans dat sommige gegevens nog te redden zijn. Het is beter om het zekere voor het onzekere te nemen als het gaat om gevoelige informatie.

Denk er eens zo over na: Zou jij belangrijke documenten laten rondslingeren zodat iedereen ze kan zien? Natuurlijk niet! Je digitale informatie verdient dezelfde bescherming.

Dus wat kun je doen om jezelf te beschermen?

Laat je oude harde schijven geen risico worden. Neem de tijd om ze goed te wissen of te vernietigen voordat je ze weggooit. Als je hardware gaat upgraden, overweeg dan om een professional in te huren om de gegevensoverdracht te regelen en ervoor te zorgen dat je oude apparaten worden gewist.

Het gaat er niet alleen om jezelf te beschermen. Het gaat om de bescherming van je werknemers, klanten en alle anderen van wie je persoonlijke informatie op die oude schijf hebt opgeslagen.

Het is een kleine investering voor de gemoedsrust die je krijgt als je weet dat je gegevens veilig zijn voor nieuwsgierige ogen.

Neem geen risico met je gegevens - onderneem actie om ze te beschermen::

  • Wis of vernietig oude harde schijven op de juiste manier
  • Schakel een professional in voor uw hardware-upgrades
  • Upgrade uw algemene beveiligingspraktijken

Gepubliceerd met toestemming van Your Tech Updates.
 

Voel je je niet thuis in IT? Krijg volledige controle over de IT van je bedrijf! Gebruik onze checklist en laat alle frustraties achterwege.

DOWNLOAD JE CHECKLIST
Ook interessant voor je vrienden?Deel dit artikelLinkedinMail