Terug naar overzicht

Wil je meer weten over IT?

Lees alle handige tips via onze blog!

stay informed

Kom je in de verleiding om nieuwe functies eerder te testen dan anderen? NIET DOEN!

pexels-kelly-3129810.jpg

Ben je ooit in de verleiding gekomen om de bètaversie van je favoriete app te downloaden, klaar om alle coole nieuwe functies uit te testen voordat iedereen dat doet?

STOP!!!

De FBI heeft nieuws waardoor je je misschien wel twee keer bedenkt.

Cybercriminelen hebben een gloednieuwe truc bedacht om ons in hun hol te lokken. Ze verbergen kwaadaardige code in valse bètaversies van populaire apps en veranderen zo de mobiele telefoons van nietsvermoedende mensen in hun persoonlijke spaarpotten.

Begrijp ons niet verkeerd, wij houden net zoveel van innovatie als het volgende team tech-enthousiastelingen. Maar hoewel bètaversies een zekere allure hebben, zijn ze niet onderworpen aan de strenge veiligheidscontroles die apps in de officiële app stores moeten doorstaan.

Criminelen sturen valse e-mails die zich voordoen als de ontwikkelaars van populaire apps en bieden vroege toegang tot nieuwe bètaversies aan.

Maar die zijn natuurlijk ook nep. Eenmaal geïnstalleerd kunnen ze allerlei slechte dingen doen, zoals toegang krijgen tot gegevens van je financiële apps en zelfs je mobiele telefoon overnemen.

Als je personeel ze downloadt op bedrijfsapparaten, kan je bedrijf dan in gevaar komen?

Er zit een moraal aan ons verhaal. En die is eenvoudig: Geduld is een schone zaak.

Wacht met het downloaden van bètaversies van apps. Wacht tot ze stabiel zijn en officieel zijn uitgebracht in app stores. Goede dingen komen toe aan degenen die wachten, en dat geldt ook voor veilige apps.

Als je in het verleden bètaversies hebt gedownload, let dan op rode vlaggen zoals sneller leeglopen van de batterij, slechte prestaties, hardnekkige pop-upadvertenties en apps die om onnodige toestemmingen vragen.

In dit digitale tijdperk moeten we net zo slim en slim zijn als de technologie die we gebruiken. Neem dus even de tijd om na te denken voordat je op downloaden drukt: is deze app het risico waard?

Train je personeel om op dezelfde manier te denken. En als je ze toch mobiele apparaten van de zaak geeft, overweeg dan een oplossing voor Mobile Device Management om te controleren wat ze ermee kunnen doen.

Wij kunnen helpen om al je apparaten beter te beschermen. Neem contact met ons op.

Voel je je niet thuis in IT? Krijg volledige controle over de IT van je bedrijf! Gebruik onze checklist en laat alle frustraties achterwege.

DOWNLOAD JE CHECKLIST
Ook interessant voor je vrienden?Deel dit artikelLinkedinMail