Terug naar overzicht

Wil je meer weten over IT?

Lees alle handige tips via onze blog!

stay informed

Kan uw bedrijf groener worden door over te schakelen op de cloud?

pexels-panumas-nikhomkhai-1148820.jpg

Cloud computing is snel een populaire optie geworden voor bedrijven die hun activiteiten willen stroomlijnen, hun kosten willen verlagen en flexibeler willen worden.

Maar wordt u beïnvloed door het idee dat clouddiensten automatisch beter zijn voor het milieu? Zou de noodzaak om uw steentje bij te dragen uw besluitvorming kunnen vertroebelen?

Sorry. Slechte woordspeling.

Het is waar dat clouddiensten milieuvoordelen hebben in vergelijking met het gebruik van eigen servers. Deze omvatten een lager energieverbruik en een kleinere koolstofvoetafdruk.

Toch moet u de cloud niet zien als een "groene oplossing" zonder volledig inzicht in de milieueffecten.

Een overweging bij het gebruik van clouddiensten is de locatie van de datacentra waar de servers zijn ondergebracht. Sommige providers hebben toegezegd hernieuwbare energie te gebruiken, maar dat is geen garantie. Het is essentieel om onderzoek te doen en een provider te kiezen die hernieuwbare energie betrekt en waar mogelijk gebruik maakt van energieopslag.

Wanneer u overweegt over te stappen op de cloud, zijn er naast milieuduurzaamheid nog andere voordelen. Deze omvatten verbeterde gegevensbeveiliging, samenwerkingsgemak en schaalbaarheid als uw bedrijf groeit.

Een ander belangrijk voordeel van cloud computing is de back-up en het herstel van gegevens.

Wanneer al uw gegevens in de cloud zijn opgeslagen, is het risico van gegevensverlies door defecte apparatuur, schade of diefstal vrijwel uitgesloten. Dit betekent dat u er in het geval van een onvoorziene ramp, zoals een brand of een natuurramp, zeker van kunt zijn dat uw gegevens veilig zijn en snel kunnen worden hersteld.

Cloud computing maakt ook betere samenwerking en communicatie mogelijk, waardoor uw team gemakkelijker en efficiënter kan samenwerken, ongeacht waar ze werken. Dit kan de productiviteit verhogen en uw kosten verlagen in vergelijking met het onderhoud van traditionele systemen op locatie.

Tot slot bieden cloud-diensten een betere schaalbaarheid als u groeit, met de mogelijkheid om de opslag- en verwerkingskracht naar behoefte uit te breiden.

Ziet u dat de voordelen van cloud computing enorm zijn? Daarom hebben zoveel bedrijven hun servers al gedumpt.

Als u overweegt te migreren, neem dan contact op - we kunnen u door het proces heen praten en vertellen wat er gebeurt wanneer.

Gepubliceerd met toestemming van Your Tech Updates.

Voel je je niet thuis in IT? Krijg volledige controle over de IT van je bedrijf! Gebruik onze checklist en laat alle frustraties achterwege.

DOWNLOAD JE CHECKLIST
Ook interessant voor je vrienden?Deel dit artikelLinkedinMail