Terug naar overzicht

Wil je meer weten over IT?

Lees alle handige tips via onze blog!

stay informed

Zijn twee monitoren echt Productiever dan één?

pexels-tranmautritam-326502.jpg

Als je die mensen met twee beeldschermen ziet, neem je misschien aan dat ze gespecialiseerd werk doen dat al die schermruimte vereist, of dat ze gewoon erg van technologie houden.

Maar de extra beeldschermruimte die een tweede scherm biedt, kan iedereen ten goede komen, zelfs als je de hele dag boekhoudkundig of documentair werk doet.

We raken eraan gewend dat we worden ingesloten door de schermgrootte die we hebben. Dit kan ertoe leiden dat we worstelen wanneer we twee vensters naast elkaar proberen te zetten of voortdurend tussen lagen vensters op het bureaublad klikken.

De meesten van ons hebben wel eens meegemaakt dat we rondklikten om het venster te vinden dat we eigenlijk nodig hebben in een laag van verschillende toepassingen. Dit is een van de dingen die overdag tijd vreten en die het gebruik van dubbele schermen kan helpen elimineren.

Volgens een studie van software-ontwikkelaar Mavenlink zegt 73% van de ondervraagde bedrijven dat ze gemiddeld meer dan een uur per dag besteden aan het schakelen tussen verschillende apps.

PRODUCTIVITEITSONDERZOEK NAAR DUBBELE SCHERMEN

Dus hoeveel kan het gebruik van een tweede monitor de productiviteit verbeteren? Waarschijnlijk meer dan je beseft.

Jon Peddie Research onderzocht het voordeel van het gebruik van twee schermen die verbonden zijn met een desktop computer of laptop gedurende enkele jaren. Het vond dat over het algemeen de productiviteit van werknemers in alle soorten banen met gemiddeld 42% kan verbeteren.

Uit drie studies, uitgevoerd over 15 jaar, bleek ook dat tussen 2002 en 2017 het gebruik van twee beeldschermen sterk is toegenomen, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage van 10%.

De naamgever van het bedrijf formuleerde het eenvoudig door te zeggen: "Hoe meer je kunt zien, hoe meer je kunt doen".

 WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN EEN 2de SCHERM?

MEER DOEN IN MINDER TIJD

Het grootste voordeel van een tweede beeldscherm is dat je meer kunt doen in minder tijd, omdat je geen moeite hebt om bij de vensters te komen die je nodig hebt wanneer je ze nodig hebt.

Met een extra monitor kun je programma's zoals e-mail altijd open houden op het ene scherm, terwijl je in andere programma's werkt op het tweede scherm. Je kunt vloeiender werken, en bij al je apps komen wanneer je ze nodig hebt.

VERGROOT DE SCHERMRUIMTE VOOR LAPTOPS

Laptops zijn ideaal om mee te nemen, vooral als je reist of je tussen thuis en werk verplaatst (zoals veel werknemers tegenwoordig doen). Maar hoe draagbaarder de laptop, hoe kleiner de schermruimte.

Een groot nadeel van het gebruik van een laptop is dat ze een kleiner beeldscherm hebben. Er is ook de moeilijkheid om ze te plaatsen. Bij gebruik op een bureau zal men vaak proberen ze op te stutten, maar de persoon zit in de meeste gevallen nog steeds op het scherm neer te kijken.

Je laptop op een beeldscherm aansluiten kan de ervaring aanzienlijk verbeteren en het net maken alsof je op een gewone desktop PC werkt. Je kunt ervoor kiezen om je hele scherm te spiegelen of toch het laptop scherm te gebruiken voor sommige activiteiten terwijl je het grotere scherm gebruikt voor andere.

NAAST ELKAAR VERGELIJKEN IS GEMAKKELIJKER

Er zijn heel wat taken waarbij je gegevens in twee vensters moet bekijken. Misschien ben je een afgewerkt ontwerp aan het bewerken en vergelijken met de oorspronkelijke instructies. Of je moet details uit aantekeningen halen om in een PowerPoint presentatie op te nemen.

Proberen om twee vensters naast elkaar op één scherm te krijgen kan frustrerend zijn. Je kunt proberen de vensters precies zo te vergroten of te verkleinen, maar je configuratie gaat verloren als je een scherm moet maximaliseren om een menu-onderdeel aan te klikken of te scrollen.

Met twee monitoren heb je de schermruimte die je nodig hebt om beide vensters volledig te openen en ze vlak naast elkaar te hebben, zodat je gemakkelijk je werk kunt doen.

MEER VRIJHEID TIJDENS VIDEOGESPREKKEN

Ben je wel eens aan het scherm delen tijdens een videogesprek en moest je een e-mail controleren of notities nakijken? Het is moeilijk om dat te doen als iedereen je scherm kan zien. We "zuiveren" ons scherm vaak (zoals het uitschakelen van meldingen, enz.) voor we een vergadering ingaan om er zeker van te zijn dat er niets opduikt dat niet mag verschijnen.

Met dubbele schermen kun je kiezen welk scherm je tijdens vergaderingen wilt delen, en toch op het andere scherm apps open hebben staan die niemand kan zien. Dit is een groot voordeel als je op een e-mail moet controleren of iemand een bericht moet sturen terwijl je je scherm deelt.

VRIJ GOEDKOPE PRODUCTIVITEITSBOOSTER

De aanschaf van een ander beeldscherm is een vrij lage investering als je naar technologie kijkt. Een beeldscherm kun je kopen van gemiddeld $125 tot $250. En met een gemiddelde productiviteitsstijging van 42% kan het een aardige ROI hebben.

Er is ook geen grote leercurve bij deze upgrade. Zodra de monitor is aangesloten en de PC is ingesteld om het extra scherm te zien, kan hij aan de slag. Gebruikers kunnen eenvoudig apps en documenten van het ene naar het andere scherm slepen alsof ze één groot scherm hebben.

HULP NODIG OM JE PRODUCTIVITEIT TE VERBETEREN?

Er zijn verschillende productiviteitsstimulansen die je kunt krijgen met de juiste technologische hulpmiddelen, en ze hoeven geen fortuin te kosten. Vraag ons hoe we je kunnen helpen!

 

Artikel gebruikt met toestemming van The Technology Press.

Voel je je niet thuis in IT? Krijg volledige controle over de IT van je bedrijf! Gebruik onze checklist en laat alle frustraties achterwege.

DOWNLOAD JE CHECKLIST
Ook interessant voor je vrienden?Deel dit artikelLinkedinMail