Terug naar overzicht

Wil je meer weten over IT?

Lees alle handige tips via onze blog!

stay informed

Wat is een MSP (en hoe kies je de juiste voor jouw bedrijf)

MSP Keuze

Het intern beheren van gegevens en IT-oplossingen kan uitdagend en duur zijn. Daarom wenden veel organisaties zich tot MSP's.

Digitalisering heeft bedrijven gedwongen hun activiteiten te veranderen en IT een groot deel van hun dagelijkse bezigheden te laten uitmaken. Toch kunnen sommige eigenaars niet goed omgaan met de verandering, dus huren ze een managed service provider, of MSP, in om het werk op zich te nemen.

Maar wat is een MSP precies?

Simpel gezegd is dit een extern bedrijf waarmee je kan samenwerken om delen van jouw bedrijf te helpen beheren, zoals jouw IT- of cloudbehoeften. Het biedt technologie en expertise om de schaalbaarheid van jouw organisatie te vergroten.

Werken met MSP's kan enorme voordelen hebben voor jouw onderneming.

Zo kan hun grondige kennis van geavanceerde technologie je helpen jouw prestaties, werkzaamheden en beveiliging te verbeteren en tegelijkertijd jouw overheadkosten te beperken. Bovendien kunnen ze verschillende creatieve oplossingen bieden om je te helpen jouw weg te vinden in het evoluerende landschap van de big data-wereld.

Maar de sterkste troef van een MSP is meestal hun vermogen om oplossingen op maat te leveren die perfect bij jouw bedrijf passen.

Hun expertise stelt hen in staat jouw bedrijf grondig te analyseren en hun diensten aan te bieden op basis van jouw sterke en zwakke punten. Bovendien houden ze rekening met de regelgeving en compliance om juridische problemen te voorkomen.

Een ander groot voordeel van MSP's is dat zij jouw bedrijf ook na kantooruren kunnen ondersteunen.

Zij bieden ondersteunende maatregelen en personeel om jouw organisatie 24/7 te onderhouden en te beschermen. MSP's kunnen zelfs in jouw systeem tappen om problemen op te lossen en updates te implementeren zonder naar jouw kantoor te gaan met behulp van technologie op afstand.

Over het algemeen kunnen MSP's jouw bedrijf naar een hoger niveau tillen. Je kan echter niet met zomaar een dienstverlener in zee gaan. Je moet het juiste team voor jouw onderneming selecteren, en dit artikel zal je laten zien hoe.

EEN MSP KIEZEN - WAAR MOET JE OP LETTEN