Terug naar overzicht

Wil je meer weten over IT?

Lees alle handige tips via onze blog!

stay informed

SCHOKKENDE STATUS: Een derde van de bedrijfseigenaren vertrouwt zijn personeel niet

Kopie van Blog article + LinkedIn newsletter image (1).png

Vertrouwt u uw werknemers vertrouwelijke informatie toe?

Als je dat doet, zul je verrast zijn door deze statistiek...

Voor een derde van de leiders van kleine en middelgrote bedrijven is het antwoord een volmondig "nee"!

Misschien omdat Jim van de boekhouding zijn wachtwoord nog steeds op een Post-it briefje onder zijn toetsenbord heeft staan? Of misschien omdat ze zich in het verleden hebben gebrand?

Hoe dan ook, het is duidelijk dat vertrouwen niet genoeg is als het aankomt op gegevensbeveiliging.

Wij geloven dat het probleem niet bij je werknemers ligt, maar bij het gebrek aan goede training en beveiligingsmaatregelen.

Dus wat kun je eraan doen?

Het boeken van trainingen voor iedereen is een gemakkelijke eerste stap. Het geeft werknemers de tools, technieken en best practices die ze nodig hebben om potentiële bedreigingen te herkennen en de juiste maatregelen te nemen.

Zie het zo: goed opgeleid personeel vormt een kleiner risico voor de algehele beveiliging van het digitale netwerk van je bedrijf. Ze worden uw eerste verdedigingslinie, helpen de beveiliging van uw bedrijf te verbeteren en verminderen het risico op een inbreuk aanzienlijk.

Vervolgens zijn er uw beveiligingsmaatregelen. Veel bedrijven geven toe dat ze niet over voldoende technologie of controles beschikken om vertrouwelijke informatie te beschermen.  

Dit is waar wij om de hoek komen kijken. We kunnen helpen om het systeem van je bedrijf zo in te stellen dat mensen alleen toegang hebben tot de gegevens die ze mogen hebben.

Maar daar houdt onze taak niet op. We kunnen er ook voor zorgen dat je bedrijf een adequaat beleid heeft met betrekking tot het delen van informatie, toegang krijgen tot vertrouwelijke gegevens en wat er gebeurt als een werknemer vertrekt. Zo helpen we je een veiligere werkomgeving te creëren voor iedereen.

Hier is de waarheid: vertrouwen is niet genoeg bij gegevensbeveiliging. Maar met de juiste training en beveiligingsmaatregelen kunt u uw medewerkers veranderen van potentiële beveiligingsrisico's in uw grootste troeven.

Bent u klaar om van angst en wantrouwen over te stappen op empowerment en vertrouwen? Neem contact met ons op.

Voel je je niet thuis in IT? Krijg volledige controle over de IT van je bedrijf! Gebruik onze checklist en laat alle frustraties achterwege.

DOWNLOAD JE CHECKLIST
Ook interessant voor je vrienden?Deel dit artikelLinkedinMail