Pas op voor deze "te mooi om waar te zijn" Facebook-advertenties

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt. Je bladert door je Facebook-feed en er verschijnt een advertentie die belooft je te helpen je bedrijf te laten groeien met AI-gestuurde software...
Klinkt verleidelijk, nietwaar? Zonder er lang over na te denken, klik je erop om te zien waar het over gaat.
Slecht nieuws: Dit is een grote rode vlag.
Cybercriminelen hebben Facebook-advertenties gemaakt die beloven je productiviteit en omzet te verhogen. Maar als je klikt, zit er een addertje onder het gras.
De software die ze je vragen te installeren is eigenlijk malware (kwaadaardige software).
En als het op je computer staat, kunnen de criminelen toegang krijgen tot je Facebook-gegevens, inclusief je advertentiebudget.
Je zou kunnen denken: "Wie trapt er nou in zo'n voor de hand liggende truc?".
Maar laten we eerlijk zijn. Als je een kleine ondernemer bent die met miljoenen dingen tegelijk bezig is, is het makkelijk om in het aas te happen. En deze hackers zijn slim. Ze weten hoe ze hun nepaanbiedingen legitiem kunnen laten lijken en hoe ze de malware op je computer kunnen verbergen zodat het moeilijk te ontdekken is.
Hoe blijf je veilig? Wees ten eerste sceptisch over aanbiedingen die te mooi lijken om waar te zijn, want dat zijn ze vaak ook. Je kunt advertenties controleren door de adverteerder te Googlen voordat je erop klikt.
En bovenal, neem maatregelen om je Facebook-account te beveiligen. Gebruik tweefactorauthenticatie, waarbij je een tweede apparaat gebruikt om te bewijzen dat jij het echt bent die inlogt.
Onthoud dat deze cybercriminelen misschien stiekem zijn, maar ze zijn niet onfeilbaar. De onderzoekers die dit plan ontdekten, vonden bijvoorbeeld verschillende Vietnamese sleutelwoorden in het kwaadaardige script.
Dit herinnert ons nog maar eens aan het belang van goede cyberbeveiliging. Ja, het runnen van een bedrijf is jongleren en het toevoegen van nog een bal aan de mix kan overweldigend aanvoelen.
Maar bekijk het eens op deze manier: Besteedt u liever nu wat tijd aan het beveiligen van uw account of later veel tijd aan de gevolgen van een inbreuk?
Zoals het gezegde luidt: "Voorkomen is beter dan genezen". Dus, blijf veilig, blijf alert en bescherm waar je zo hard aan hebt gewerkt. Als je daarbij hulp nodig hebt, neem dan contact met ons op.
Voel je je niet thuis in IT? Krijg volledige controle over de IT van je bedrijf! Gebruik onze checklist en laat alle frustraties achterwege.
DOWNLOAD JE CHECKLIST