Terug naar overzicht

Wil je meer weten over IT?

Lees alle handige tips via onze blog!

stay informed

Microsoft en Samsung werken samen om de beveiliging van werktelefoons te verbeteren

pexels-pixabay-39584.jpg

Je hebt je zakken gecontroleerd, je tas, onder kussens ... en dan dringt het tot je door. Je hebt je werktelefoon op de tafel in de coffeeshop laten liggen.

Je raakt in paniek.

Het is niet het apparaat zelf dat je zorgen baart, maar alle gevoelige bedrijfsinformatie die erop is opgeslagen. Als dat mobieltje in de verkeerde handen terechtkomt, ga je een nachtmerrie tegemoet.

Maar die zorg kan voorbij zijn. Microsoft en Samsung slaan de handen ineen om je werkmobieltjes veiliger te maken. Deze maand lanceren ze een baanbrekende oplossing om iedereen te beschermen die een Samsung Galaxy toestel gebruikt op het werk.

Hoe?

Met iets dat attestatie op het apparaat wordt genoemd. Hiermee kunnen bedrijven zien of mobiele apparaten gecompromitteerd zijn, zelfs op hun diepste onderdelen. Zie het als een bewaker voor je mobiele telefoon.

Samsung brengt zijn software- en hardware-innovaties in, terwijl Microsoft zijn expertise op het gebied van endpoint management inbrengt.

En terwijl andere tools voor apparaatattestatie een netwerkverbinding en toegang tot cloudservices vereisen, werkt deze oplossing betrouwbaar, ongeacht de netwerkverbinding of het eigendomsmodel van het apparaat.

Deze oplossing wordt uitgebracht naast Microsoft Intune (voorheen bekend als Windows Intune), een unified endpoint management service voor zowel zakelijke apparaten als BYOD (Bring Your Own Device). En het zal beschikbaar zijn voor bepaalde Samsung Galaxy smartphones en tablets, met name die "Secured by Knox".

Dus of je nu werkt vanuit kantoor, een drukke koffieshop of een afgelegen hut in het bos, je kunt er zeker van zijn dat je apparaat veilig is.

In het bedrijfsleven is je mobiele telefoon meer dan alleen een communicatiemiddel. Het is een kluis met gevoelige (en waardevolle) informatie. En met Microsoft en Samsung op de zaak, is die kluis een stuk veiliger geworden.

Als we u kunnen helpen uw apparaten beter te beveiligen, neem dan contact met ons op.

Voel je je niet thuis in IT? Krijg volledige controle over de IT van je bedrijf! Gebruik onze checklist en laat alle frustraties achterwege.

DOWNLOAD JE CHECKLIST
Ook interessant voor je vrienden?Deel dit artikelLinkedinMail