Terug naar overzicht

Wil je meer weten over IT?

Lees alle handige tips via onze blog!

stay informed

Het einde van een tijdperk: Vaarwel WordPad

US+wc+2023-10-02+-+Blog+article+++LinkedIn+newsletter+image.jpg

Kun je het geloven? Na 30 jaar trouwe dienst trekt Microsoft eindelijk de stekker uit WordPad. De app die met Windows 95 werd gelanceerd en waarmee je een .doc-bestand kunt openen als je Word niet hebt geïnstalleerd, wordt de deur gewezen.

Maar waarom nu en wat betekent het voor je bedrijf?

Microsoft kondigde onlangs plannen aan om WordPad niet langer bij te werken en het uiteindelijk helemaal uit Windows te verwijderen. Het was een stille onthulling en het is onduidelijk wanneer dit zal gebeuren, maar er wordt aan gewerkt.

Maar laten we eerlijk zijn... hoe vaak heb je niet per ongeluk een document geopend in WordPad terwijl je eigenlijk Notepad wilde gebruiken?

Kladblok gebruik je voor platte tekst. WordPad is meer een tekstverwerker. Iedereen haalt ze door elkaar.

Zou deze veel voorkomende verwarring de reden kunnen zijn achter WordPad's op handen zijnde ondergang? Of misschien probeert Microsoft meer mensen over te halen om te betalen voor Microsoft Word, een belangrijk onderdeel van de Microsoft 365 suite.

In een uittreksel van Microsofts recent bijgewerkte lijst met verouderde functies voor Windows, raden ze aan Microsoft Word te gebruiken voor documenten met rijke tekst en Windows Kladblok voor documenten met platte tekst. Dus, met andere woorden, "WordPad wie?".

Maar laten we niet te sentimenteel worden. Als levenslange Windows-gebruiker kan ik bekennen dat ik WordPad meestal alleen per ongeluk heb geopend. En als het verdwijnt, zal ik er niet wakker van liggen. Er zijn genoeg andere tekstverwerkers op de markt en ik ben nogal dol op Word.

Maar als je een diehard WordPad fan bent, wanhoop dan nog niet. Microsoft vraagt om feedback via de Windows Feedback Hub app. Dus als er een stortvloed aan steun komt, wie weet? Misschien bedenkt Microsoft zich en blijft WordPad bestaan, al is het maar als een optionele, zelden bijgewerkte app uit de Microsoft Store.

Als we u kunnen helpen de beste apps voor uw bedrijf te ontdekken, neem dan contact met ons op.

Voel je je niet thuis in IT? Krijg volledige controle over de IT van je bedrijf! Gebruik onze checklist en laat alle frustraties achterwege.

DOWNLOAD JE CHECKLIST
Ook interessant voor je vrienden?Deel dit artikelLinkedinMail