Terug naar overzicht

Wil je meer weten over IT?

Lees alle handige tips via onze blog!

stay informed

De verborgen gevaren van gratis VPN's: Loop jij risico?

pexels-stefan-coders-5243611.jpg

Bent u zich ervan bewust dat het wereldwijde gebruik van VPN's explosief is gestegen? De redenen zijn zonneklaar: Virtuele privénetwerken bieden meer veiligheid en anonimiteit en geven online toegang tot inhoud waarvoor geen geografische beperkingen gelden.

Maar hier is de miljoen dollar vraag: Zijn alle VPN's gelijk?

Het antwoord is volmondig nee. En dat heeft mogelijke gevolgen voor uw bedrijf.

Gratis VPN's, hoewel verleidelijk met hun gratis allure, zijn niet altijd wat ze beloven te zijn. Waarom, vraagt u zich af? Laten we eens wat dieper ingaan op gratis VPN-diensten.

Om te beginnen is het belangrijk om te begrijpen dat het runnen van een VPN-service aanzienlijke kosten met zich meebrengt. Servers, infrastructuur, onderhoud, personeel - deze zijn niet gratis.

Dus hoe houden gratis VPN-aanbieders het licht aan? Sommige gebruiken tactieken die je privacy en veiligheid in gevaar kunnen brengen.

Stel je dit eens voor: Je drinkt je ochtendkoffie, surft op het internet via een gratis VPN en denkt dat je online activiteiten privé zijn. In werkelijkheid kan je gevoelige informatie worden verzameld en verkocht aan de hoogste bieder.

Cybercriminelen, reclamemakers en zelfs overheidsinstanties kunnen je gegevens in handen krijgen.

Schokkend, nietwaar?

Bovendien zijn gratis VPN's berucht om het injecteren van ongewenste advertenties en tracking cookies in je browsersessies. Heb je je ooit afgevraagd waarom je plotseling wordt gebombardeerd met griezelig accurate advertenties? Het is waarschijnlijk je gratis VPN-service die geld verdient aan je surfgedrag.

Denk nu eens aan het potentiële gevaar als een werknemer een gratis VPN downloadt op een apparaat van het bedrijf of op zijn persoonlijke apparaat dat hij voor zijn werk gebruikt. Bedrijfsgegevens kunnen worden blootgesteld, wat een aanzienlijk bedrijfsrisico inhoudt. Stel je een scenario voor waarbij de gevoelige gegevens van je bedrijf in de verkeerde handen vallen - een angstaanjagende gedachte, nietwaar?

Wat is dan de oplossing?

Het is cruciaal om uw werknemers te informeren over de risico's van gratis VPN's. Moedig het gebruik van betrouwbare, betaalde VPN-diensten aan die garanderen dat er geen gegevens worden gelogd, een robuuste versleuteling en superieure gebruikersprivacy.

U kunt er zelfs voor kiezen om ze er een te geven. Als we je kunnen helpen bij het vinden van de veiligste, meest geschikte VPN voor jouw bedrijf, neem dan contact met ons op.

Onthoud dat als het aankomt op online beveiliging, gratis vaak een hogere prijs heeft. Is het niet de moeite waard om een paar dollar per maand te investeren om de waardevolle informatie van je bedrijf te beschermen?

Voel je je niet thuis in IT? Krijg volledige controle over de IT van je bedrijf! Gebruik onze checklist en laat alle frustraties achterwege.

DOWNLOAD JE CHECKLIST
Ook interessant voor je vrienden?Deel dit artikelLinkedinMail