Terug naar overzicht

Wil je meer weten over IT?

Lees alle handige tips via onze blog!

stay informed

3 manieren waarop AI bijna elke zakelijke taak eenvoudiger maakt

pexels-monstera-5849573.jpg

In de snel evoluerende wereld van technologie zijn bedrijfseigenaars en managers zoals jij altijd op zoek naar het volgende grote ding dat hen een concurrentievoordeel kan geven.

Heb je al eens nagedacht over hoe AI-tools zouden kunnen helpen?

ChatGPT - of Generative Pretrained Transformer, als je het technisch wilt aanpakken - heeft het hele jaar al veel stof doen opwaaien. Het is een AI-model ontwikkeld door OpenAI dat is ontworpen om mensachtige tekst te genereren op basis van de aanwijzingen die het krijgt. Zie het als een professionele schrijver die op je wenken bediend wordt, klaar om inhoud te genereren, vragen te beantwoorden of zelfs e-mails op te stellen wanneer je maar wilt.

Er zijn ook veel andere AI-modellen uitgebracht, waaronder een van Google genaamd Bard. In tegenstelling tot ChatGPT kan Bard het web afzoeken voor antwoorden (dit kan ook in ChatGPT, maar dan moet je wel een betalende Plus-abonnee zijn en web browsing hebben ingeschakeld in de instellingen).

Sommige bedrijven gebruiken al AI-tools, voornamelijk voor klantenservice en het maken van content. Dat is alsof je een Ferrari koopt alleen om naar de supermarkt te rijden. Ze kunnen zoveel meer!

Hier zijn drie andere manieren waarop een AI-tool je bedrijf een turbo kan geven...
 

  1. Blijf voor met trenddetectie: Herinner je je het gevoel dat je je te laat realiseerde dat de laatste 'big thing' een goudmijn had kunnen zijn? Met een AI-tool ben jij degene die de trends bepaalt, niet degene die ze volgt. Vraag het gewoon om "Geef een korte analyse van de nieuwste [vul je branche in] trends" en je bent gewapend met krachtige kennis.
  2. Verbeter de productiviteit met belangrijke gewoonten: Verhoogde productiviteit is de heilige graal voor elke ondernemer. Met een AI-tool kun je gebruikmaken van geavanceerd onderzoek om je werkgewoonten te verbeteren. Vraag gewoon naar de "top 5 nieuwste manieren om [een specifiek gebied te verbeteren]". We durven te wedden dat je een nieuw idee ziet waar je nog nooit aan had gedacht.
  3. Neem betere beslissingen met samenvattingen van complexe gebeurtenissen: Vraag je tool om [iets complex] uit te leggen aan een 12-jarige... dat is een slimme manier om een samenvatting te krijgen die iedereen kan begrijpen.

    ChatGPT, Bard en alle anderen zijn meer dan alleen AI-schrijfassistenten... ze zijn je geheime wapen in de zakenwereld. Het is tijd om je Ferrari niet langer alleen voor de boodschappen te gebruiken, maar om er eens echt mee te gaan rijden.

    Als we je kunnen helpen om AI meer te gebruiken in je bedrijf, neem dan contact met ons op.

     

Voel je je niet thuis in IT? Krijg volledige controle over de IT van je bedrijf! Gebruik onze checklist en laat alle frustraties achterwege.

DOWNLOAD JE CHECKLIST
Ook interessant voor je vrienden?Deel dit artikelLinkedinMail