Terug naar overzicht

Wil je meer weten over IT?

Lees alle handige tips via onze blog!

stay informed

Het is tijd om afscheid te nemen van traditionele wachtwoorden

US+wc+2023-11-20+-+Blog+article+++LinkedIn+newsletter+image.jpg

Heb je je ooit een wereld voorgesteld waarin de lange, ingewikkelde wachtwoorden die mensen vaak vergeten tot het verleden zouden behoren?

Het lijkt erop dat die dag eerder komt dan we hadden verwacht.

Google heeft Passkeys officieel de standaard aanmeldingsmethode gemaakt voor alle persoonlijke accounts op zijn netwerk, wat het begin inluidt van een nieuw tijdperk in online beveiliging.

Wat is een Passkey, vraag je je af?

Het is het volgende grote ding in internetveiligheid. En als bedrijfseigenaar met personeel moet je aandacht besteden aan deze baanbrekende innovatie.

Hier is alles wat u moet weten.

Wat zijn paskeys?

Stelt u zich eens voor dat u inlogt op uw account met slechts een pincode van vier cijfers of uw biometrische gegevens zoals vingerafdrukken of gezichtsherkenning. Dat is precies wat een Passkey is.

Eenvoudig, nietwaar?

Maar laat je niet misleiden. Deze nieuwe technologie vermindert de kans aanzienlijk dat je gegevens worden gestolen of dat je account wordt overgenomen door cybercriminelen.

Hoe werken Passkeys?

Een Passkey aanmaken is eenvoudig. Ga naar de officiƫle Passkeys-website van Google, maak een pincode aan of koppel je biometrische gegevens (vingerafdruk of gezicht), koppel je smartphone en je bent klaar.

Vergeet niet dat je pc minstens Windows 10 moet draaien en dat je Mac macOS Ventura of hoger moet hebben. En op je telefoon heb je Android 9 of iOS 16 nodig.

Tot nu toe werkt deze technologie alleen op de browsers Microsoft Edge, Safari en Google Chrome.

Wat zijn de voordelen van Passkeys?

Volgens Google vindt 64% van de mensen het gebruik van een wachtwoord eenvoudiger dan traditionele aanmeldmethoden.

Ze zijn niet alleen eenvoudiger en veiliger, maar ook sneller. Inloggen met een Passkey gaat 40% sneller dan met een gewoon wachtwoord.

Wat is de volgende stap?

Google's beslissing om van Passkeys de standaard aanmeldmethode te maken is nog maar het begin. De techgigant werkt al samen met geselecteerde partners om deze nieuwe aanmeldmethode bruikbaar te maken in Chrome en Android. Het is al beschikbaar op Uber en eBay en binnenkort ook op WhatsApp.

Het is dus misschien verstandig om alvast na te denken over hoe Passkeys jouw bedrijf ten goede kan komen. Google zou deze functie immers binnenkort ook voor zakelijke accounts kunnen uitrollen.

Als je ondertussen nog niet klaar bent om Passkeys te omarmen, kun je je nog steeds afmelden. Ga gewoon naar de pagina met aanmeldopties, zoek naar "Wachtwoord overslaan indien mogelijk" en zet de schakelaar uit.

We raden je aan om het eens te proberen en te zien hoeveel makkelijker - en veiliger - het je kan maken. En natuurlijk, als je hulp nodig hebt, neem dan contact met ons op.

Voel je je niet thuis in IT? Krijg volledige controle over de IT van je bedrijf! Gebruik onze checklist en laat alle frustraties achterwege.

DOWNLOAD JE CHECKLIST
Ook interessant voor je vrienden?Deel dit artikelLinkedinMail