Terug naar overzicht

Wil je meer weten over IT?

Lees alle handige tips via onze blog!

stay informed

Gebruik je de gloednieuwe Teams al?

US+wc+2023-11-13+-+Blog+article+++LinkedIn+newsletter+image.jpg

Microsoft rolt een gloednieuwe versie uit van Teams, zijn videoconferentie-, samenwerkings- en chatplatform. Er wordt ons een snellere en eenvoudigere manier van werken beloofd. En dat kunnen we allemaal wel gebruiken, toch?

Het nieuwe Teams is als de superheld onder de apps voor Windows en Mac. Het is sneller dan een kogel... nou ja, minstens twee keer zo snel als de klassieke versie. Bovendien is het op dieet en gebruikt het tot 50% minder geheugen en schijfruimte.

Microsoft ging terug naar de tekentafel om Teams te herontwerpen, het eenvoudiger en flexibeler te maken. Nu Teams:

  • Speelt beter met apps van derden
  • Is gelukkiger met het bellen van telefoons buiten Teams
  • Krijg je sneller vergaderingen dan je "niet nog een vergadering" kunt zeggen
     

Deze opgewaardeerde versie van Teams maakt gebruik van technologie die het mogelijk maakt om bronnen te delen met je browser. Daardoor heeft het minder geheugen en schijfruimte nodig.

En de eerste testresultaten? Teams is twee keer zo snel bij het laden van de app, het deelnemen aan vergaderingen en het wisselen van chats en kanalen.

Dit is niet alleen voor bedrijven die Windows gebruiken. Teams op Mac krijgt ook deze prestatieboost.

Microsoft belooft dat deze update een game-changer zal zijn voor je productiviteit. Ze hebben de gebruikersinterface verbeterd en een "markeer alles als gelezen" functie toegevoegd in activiteit.

Bovendien introduceren ze Copilot, een AI-assistent die belangrijke punten uit je chats en gesprekken kan samenvatten. Een beetje zoals je eigen persoonlijke assistent, maar dan zonder de koffieruns.

Ben je klaar om over te stappen op het nieuwe en verbeterde Teams? Het wordt nu uitgerold. Kijk in de linkerbovenhoek van je Teams-app... als je daar "probeer het nieuwe Teams" ziet staan, kun je de knop omzetten en het uitproberen.

Als je hulp nodig hebt met Teams voor je bedrijf, neem dan contact met ons op.

Voel je je niet thuis in IT? Krijg volledige controle over de IT van je bedrijf! Gebruik onze checklist en laat alle frustraties achterwege.

DOWNLOAD JE CHECKLIST
Ook interessant voor je vrienden?Deel dit artikelLinkedinMail