Terug naar overzicht

Wil je meer weten over IT?

Lees alle handige tips via onze blog!

stay informed

Deze nieuwe zoekfunctie in Edge is een revolutie

US+wc+2024-02-05+-+Blog+article+++LinkedIn+newsletter+image.jpg

Microsoft is weer bezig om ons week na week nieuwe functies te presenteren. Deze keer gaat het erom onze online zoekopdrachten slimmer en efficiënter te maken in de Edge-browser. Als je nog twijfelt om over te stappen, is dit misschien net het duwtje in de rug dat je nodig hebt.

Edge heeft een coole nieuwe functie, zoals onthuld door Mikhail Parakhin, CEO van Advertising and Web Services bij Microsoft. Stel je voor: je bent op zoek naar iets belangrijks voor je bedrijf - misschien is het marktonderzoek of de laatste trends in je branche. Je typt je zoekopdracht in en je krijgt resultaten van niet één maar twee zoekmachines tegelijk.

Hoe werkt dat?

Laten we het uit elkaar halen. Stel dat Bing uw standaardzoekmachine is. Als je nu op het zoekpictogram drukt, zie je niet alleen de resultaten van Bing, maar krijg je ook een blik op wat Google (of de alternatieve zoekmachine van je keuze) te bieden heeft. Deze dubbele weergave werkt in beide richtingen en zorgt ervoor dat je geen waardevolle informatie mist.

In het bedrijfsleven is informatie goud waard. Als u toegang hebt tot uitgebreide zoekresultaten, is de kans groter dat u de meest relevante, diverse en waardevolle informatie vindt. Je hoeft niet meer te wisselen tussen browsers of tabbladen om zoekresultaten te vergelijken - Edge doet dat nu voor je in één weergave.

Sommige mensen hebben hun bezorgdheid geuit over de mogelijke visuele onoverzichtelijkheid van het combineren van de resultaten van twee zoekmachines. Dat is een goed punt en gelukkig luistert Microsoft. Parakhin zinspeelde op de mogelijkheid om je 'back-up' zoekmachine aan te passen om de ervaring te stroomlijnen. Hoewel de breedte van de zijbalk op dit moment vast is, is er een openheid om binnenkort diepere aanpassingsopties te verkennen.

Deze functie in Edge is een hele verleiding. Het vereenvoudigt het zoeken, waardoor je sneller en effectiever kunt zoeken. Je krijgt het beste van twee werelden zonder het gedoe van jongleren met meerdere vensters.

En het is meer dan alleen gemak; het is een stap in de richting van slimmer en efficiënter browsen, vooral voor ons in het bedrijfsleven. Het toont Microsofts toewijding aan het verbeteren van de gebruikerservaring en het concurrerend blijven in de browserwereld.

Voor de huidige Edge-fans is dit een opwindende upgrade. Voor alle anderen is het een goede reden om de overstap te overwegen. 

Hulp nodig bij het vinden van tijdbesparende tools voor uw bedrijf? Neem contact met ons op.

Voel je je niet thuis in IT? Krijg volledige controle over de IT van je bedrijf! Gebruik onze checklist en laat alle frustraties achterwege.

DOWNLOAD JE CHECKLIST
Ook interessant voor je vrienden?Deel dit artikelLinkedinMail