IT-Security

Bescherm uw bedrijf tegen een gegevenslek met Microsoft Edge

Je gegevens uit de verkeerde handen houden is een grote uitdaging. Maar dankzij Microsoft Edge for Business is het nu makkelijker. Hier vertellen we je waarom.

Microsoft Edge for Business heeft zojuist nieuwe mogelijkheden voor het controleren van datalekken geïntroduceerd. En dat kan een goede zaak zijn om je gevoelige informatie veilig te houden.

Wat zijn datalekken?

In gewoon Engels: ze helpen voorkomen dat je gevoelige informatie bij de verkeerde mensen terechtkomt. Zie het als een extra slot op je digitale deuren, zodat alleen de juiste mensen toegang hebben tot je belangrijke gegevens.

Elk bedrijf verwerkt gevoelige informatie, of het nu gaat om financiële gegevens, klantgegevens of bedrijfseigen gegevens. Als deze informatie uitlekt, kan dat grote problemen opleveren: Financieel verlies, juridische problemen en een klap voor je reputatie.

Deze nieuwe functie in Microsoft Edge helpt je gegevens te beveiligen door ervoor te zorgen dat alleen bevoegde mensen toegang hebben. Het voorkomt ook dat gegevens per ongeluk worden gedeeld.

Afhankelijk van uw branche gelden er mogelijk strenge regels voor gegevensbescherming. Deze nieuwe controles kunnen u helpen om aan de juiste kant van de regelgeving te blijven.

En laten we uw klanten niet vergeten. Zij zijn zich meer dan ooit bewust van gegevensprivacy. Het gebruik van een browser met sterke controles op datalekken laat zien dat u serieus bent over het beschermen van hun gegevens, wat hun vertrouwen in uw bedrijf kan vergroten.

Microsoft Edge for Business heeft deze nieuwe functie toegevoegd in een gebruiksvriendelijk pakket. U kunt beleidsregels instellen voor de manier waarop gegevens kunnen worden gedeeld, zoals voorkomen dat bepaalde soorten gegevens worden gekopieerd of gemaild naar onbevoegde ontvangers. Op deze manier is de kans op onbedoelde lekken kleiner.

Het maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om potentiële bedreigingen en ongebruikelijke gegevensbewegingen te herkennen. Edge kan je waarschuwen voor een potentieel lek voordat het gebeurt, zodat je proactief kunt handelen.

Als je al andere Microsoft-producten gebruikt, zoals 365 of Microsoft Teams, goed nieuws: Edge for Business integreert naadloos met deze producten, zodat je consistente gegevensbescherming kunt toepassen op al je tools.

Klaar om het uit te proberen? Dit is wat je moet doen:

1. Werk je browser bij: Zorg ervoor dat alle apparaten in uw bedrijf de nieuwste versie van Microsoft Edge for Business gebruiken. Zo ben je verzekerd van de nieuwste functies en beveiligingsupdates.

2. Stel uw beleid in: Werk samen met uw IT-ondersteuningspartner om beleidsregels voor het delen van gegevens op te stellen die zinvol zijn voor uw bedrijf. Microsoft biedt richtlijnen en sjablonen om je op weg te helpen.

3. Train uw team: Zorg ervoor dat uw medewerkers op de hoogte zijn van het belang van gegevensbeveiliging en hoe ze de nieuwe functies moeten gebruiken. Een snelle trainingssessie kan al voldoende zijn.

4. Monitor en pas aan: Houd in de gaten hoe dingen werken en pas je beleid aan als dat nodig is. U wilt een balans vinden die uw gegevens veilig houdt zonder uw workflow te verstoren.

Of nog beter: laat ons team dit voor u doen. Neem contact met ons op.

Gerelateerde artikelen